زمان مطالعه: 10 دقیقه

افرادی که از بیماری سرطان پستان رنج می برند و برای بهبود این بیمار در آن ها بهترین جراح سینه تشخیص داده است که عمل برداشتن سینه انجام شود این مقاله را حتما حتما مطالعه کنند، چرا که دکتر هادیزاده، بهترین جراح سینه تهران به صورت مفصل این فرآیند را توضیح داده اند. بهتر است بدانید ماستکتومی نامی است که در علم پزشکی برای این پروسه انتخاب شده است.

ماستکتومی - دکتر هادیزاده

 

ماستکتومی چیست؟

ماستکتومی یک عمل جراحی است که در آن کل یا بخشی از پستان اغلب به منظور درمان یا پیشگیری از سرطان پستان برداشته می‌شود،. این روش می‌تواند شامل برداشتن تنها بافت پستان (ماستکتومی ساده)، پستان به همراه بافت‌های اطراف (ماستکتومی پارشیال)، یا حتی برداشتن پستان، عضلات زیرین و گره‌های لنفاوی نزدیک (ماستکتومی رادیکال) باشد. در سال‌های اخیر، رویکردهای حفظ پستان و بازسازی فوری یا تأخیری پستان نیز افزایش یافته‌اند تا به بیماران کمک کنند ضمن مقابله با بیماری، ظاهر طبیعی‌تری داشته باشند و از نظر روحی و روانی احساس بهتری کنند. تصمیم برای انجام ماستکتومی بر اساس عوامل مختلفی از جمله مرحله و نوع سرطان، سلامت کلی بیمار، و ترجیحات شخصی او گرفته می‌شود.

ماستکتومی برای چه افرادی انجام می شود؟

ماستکتومی عمدتاً برای افراد زیر انجام می‌شود:

1. افراد مبتلا به سرطان پستان: برای بیمارانی که سرطان در مراحل اولیه یا پیشرفته دارند، به عنوان بخشی از روش درمانی.

2. پیشگیری در افراد با ریسک بالای سرطان پستان: در برخی موارد، افراد با سابقه خانوادگی قوی سرطان پستان یا حامل ژن‌های مرتبط با سرطان (مانند BRCA1 یا BRCA2) ممکن است برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، ماستکتومی انتخابی انجام دهند.

3. افراد با بیماری‌های پیش‌سرطانی پستان: مانند نئوپلازی داخل مجرایی درجه بالا (DCIS) که می‌تواند به سرطان پستان تبدیل شود.

انواع ماستـکتومی

  • ساده
  • رادیکال
  • پارشیال
  • عمل برداشتن سینه با حفظ پوست

ماستکتومی کامل ساده

در این عمل ، تمامی بافت سینه ، به همراه نوک سینه و هاله دور آن برداشته می شود ، اما غدد لنفاوی زیر بغل دست نخورده باقی می ماند. به این روش ماستکتومی توتال نیز گفته می شود.

ماستکتومی پارشیال

در مرحله یک و دو سرطان سینه ، با برداشتن غدد لنفاوی آگزیلاری و در ادامه با شیمی درمانی و پرتو درمانی می توان بیماری را کنترل نمود. برداشتن غدد لنفای زیر بغل در سه سطح انجام می شود :

  • سطح یک : ضعیف ترین حالت درگیری غدد لنفاوی می باشد. در این شرایط، غدد لنفاوی از نزدیکی سیاهرگ زیر بغل تا عضله ی لاتیسموس دورسی برداشته خواهد شد.
  • سطح دو : در این لول غدد لنفاوی در عمق عضله پکتورال نیز درگیر شده است.
  • سطح سه : چنانچه در زمان نمونه برداری غده ی لنفاوی نگهبان ، نتیجه مشاهده شده حاکی از این باشد که سلول های بدخیم غدد لنفاوی را درگیر کرده اند، غدد لنفاوی زیر بغل به طور کامل برداشته خواهد شد.

در این نوع عمل لازم است تا بیمار به مدت 15 تا 20 روز محدودیت حرکتی در ناحیه بازو خواهد داشت.

عمل برداشتن سینه رادیکال

در جراحی تخلیه بافت سینه وسیع یا رادیکال بافت پستان ، هاله و نوک آن ، همچنین غدد لنفاوی زیر بغل به طور کامل توسط بهترین جراح ماستکتومی تهران برداشته خواهد شد. در صورتی که همزمان با این جراحی عمل بازسازی سینه انجام نشود، پس از 20 تا 30 روز وضعیت بیمار به طور کامل بهبود می یابد.

ماستکتومی با حفظ پوست

در این روش جراحی ، بافت پستان و هاله و نوک آن برداشته می شود، اما پوست سینه حفظ می شود. در صورتی که عمل بازسازی انجام شود، نتیجه حاصل از عمل با زیبایی قابل قبولی همراه خواهد بود. لازم به ذکر است در انواع عمل های ماستـکتومی می توان همزمان با عمل برداشتن سینه ، جراحی بازسازی سینه را نیز انجام داد.

ترمیم سینه

بانوانی که به دنبال درمان سرطان سینه بافت سینه خود را از دست می دهند، با عدم زیبایی ظاهری مواجه می شوند. همچنین روحیه شان نیز تحت تاثیر این موضوع قرار گرفته و گاهاً دچار افسردگی می شوند. در این شرایط با انجام جراحی بازسازی با یا بدون پروتز سینه می توانند، زیبایی ظاهرشان را مجدد به دست آورند و روحیه خود را حفظ نمایند.

چگونه برای ماستکتومی آماده شویم ؟

وقتی بهترین جراح تخلیه سینه در تهران شما ، این روند درمانی را توصیه می کند ، می توانید جراحی بازسازی سینه را همزمان با ماستکتومی انجام داده یا تصمیم بگیرید که اصلاً تحت این فرایند جراحی بازسازی سینه قرار نگرفته و ناحیه سینه شما برای همیشه صاف بماند. برای قرار گرفتن تحت این جراحی درمانی سینه ، اقداماتی تحت عنوان اقدامات قبل از جراحی ، لازم الاجرا می باشد :

  • لباس گشاد بر تن کنید تا درزمان مرخص شدن از محل درمان و تعویض لباس ، با مشکل روبرو نشوید.
  • یک بالش همراه خود بیاورید تا با قرار دادن آن بین بدن و کمربند ایمنی در ماشین ، مانع وارد آمدن فشار به ناحیه درمان شوید.
  • کلیه داروهای توصیه شده توسط پزشک جهت مصرف در دوره ریکاوری و اقلام مورد نیاز در این دوره را تهیه کرده و در منزل بگذارید.

فرایند ماستکتومی

در مرکز جراحی ، آنژیوکد به بازوی شما وصل می شود تا مایعات و داروهای لازم از این طریق به بدن تان انتقال یابد. در صورت نیاز به انجام نمونه برداری غدد لنفاوی نگهبان ، یک ردیاب رادیواکتیو در نزدیکی تومور تزریق می شود. این کار به جراح کمک می کند تا غدد لنفاوی نگهبان را پیدا کند. بعد از دریافت بیهوشی عمومی ، بهترین جراح پلاستیک تهران برشی را در اطراف سینه ایجاد کرده و بافت سینه را بر می دارد. بر حسب نوع ماستکتومی ، جراح به برداشتن پوست ، هاله ، نوک سینه و گره های لنفاوی اقدام می کند. نمونه های بافت سینه و گره های لنفاوی برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه ارسال می شوند. اگر قصد داشته باشید به طور همزمان با این جراحی ، بازسازی سینه را نیز انجام دهید ، اقدامات زیر انجام خواهد گرفت :

  • قرار دادن اکسپندر بافت سینه
  • استفاده از ایمپلنت ها
  • بازسازی سینه با بافت خودی

تمام برش های ایجاد شده در حین جراحی ، با بخیه بسته می شوند. تیم جراحی شما ، یک یا دو لوله تخلیه ترشحات را در محل زخم قرار می دهد. این لوله ها موقتی بوده و مایعات را از قفسه سینه شما جمع آوری کرده و به بیرون تخلیه می کنند. کل فرایند حدوداً 90 دقیقه تا چند ساعت به طول می انجامد.

آیا ماستکتومی دردناک است ؟

در محل جراحی ، اندکی درد را تجربه خواهید کرد. برخی افراد موارد زیر را نیز تجربه خواهند کرد :

  • بی حسی و مورمور شدن در قفسه سینه و بخش فوقانی بازو
  • دشواری حرکت دادن بازو یا کتف
  • احساس خارش ، سوزش یا ذق ذق کردن اعصاب در قفسه سینه ، زیر بغل ، بخش فوقانی بازو یا کتف
  • درد سینه فانتوم

سطح درد به نوع جراحی شما وابسته است. برای مثال ، اگر جراحی بازسازی سینه ، همزمان با ماستکتومی انجام شده باشد یا اگر برخی عوارض جانبی بعد از فرایند رخ داده باشد ، درد بیشتری را تجربه خواهید کرد. تجربه درد و عوارض جانبی در بیماران مختلف ، متفاوت است. بهترین دکتر عمل برداشتن سینه تهران در زمان مرخص شدن شما از محل درمان ، داروهای مسکن را برای شما تجویز می کند. بهتر است قبل از شدید شدن درد ، اقدام به مصرف آنها نمایید. در برخی بیماران ، عوارض جانبی در یک دوره چند هفته ای تسکین یافته و فروکش می کند.

ریکاوری بعد از ماستکتومی

بیشتر افرادی که تحت جراحی ماستکتومی در تهران ، قرار می گیرند معمولاً دوره ریکاوری موفقیت آمیزی را سپری می کنند. زمانی که به هوش می آیید :

  • یک دریپ در بازوی شما قرار دارد که برای انتقال مایعات مورد استفاده قرار می گیرد.
  • یک یا چند لوله تخلیه ترشحات در برش های ایجاد شده در طول فرایند ، قرار داده شده است.
  • برش ها و زخم ها پانسمان شده اند تا در برابر آلودگی های محیطی در امان باشند.

بعد از ماستکتومی ، گاهی برای یک دوره چند روزه احساس درد را تجربه خواهید کرد و پزشک برای مدیریت درد در طول این دوره ، داروهای مسکن را برای شما تجویز می کند که طبق دستور پزشک ، می توانید آنها را مورد استفاده قرار دهید. در صورتی که داروهای مسکن برای مهار درد موثر واقع نشدند ، می توانید قبل از ترک محل درمان ، پزشک را از موضوع مطلع کنید تا تدابیر لازم را در این خصوص بیاندیشد. بهبود زخم ها معمولاً به دو الی سه هفته زمان نیاز دارد ولی گاهی ریکاوری و بهبود کامل قفسه سینه و بازوها ، چندین ماه طول می کشد. ناحیه درمان شده در ابتدا کبود و متورم می شود. بعلاوه در زمان لمس کردن ، احساس می کنید این ناحیه تا حدودی سفت شده است. علاوه بر موارد فوق ، ممکن است موارد زیر را نیز تجربه کنید :

  • تورم بدون درد در اطراف بخیه ها که تحت عنوان سروما خوانده می شود. این حالت اغلب بدون نیاز به درمان بعد از چند هفته از بین می رود.
  • بی حسی در محل برداشته شدن گره های لنفاوی که با گذر زمان ، بهبود پیدا خواهد کرد.

جای زخم یا اسکار بعد از ماستکتومی در تهران

اسکار بر جای مانده از عمل جراحی سینه در پوست قفسه سینه پیشرفت کرده و به سمت زیر بغل گسترش می یابد و معمولاً در زیر کاپ سوتین پنهان می شود. این جای زخم یا اسکار به مرور زمان ناپدید می شود ولی هرگز به طور کامل از بین نخواهد رفت. در برخی موارد در ناحیه اسکار ، بی حسی را تجربه خواهید کرد. در صورتی که دوست ندارید جای اسکار بر روی پوست شما دیده شود ، می توانید با برخی جراحی های ترمیمی ، برای اصلاح و رفع آن اقدام کنید.

مراقبت های بعد از ماستکتومی

ریکاوری در افراد مختلف ، متفاوت است ولی به طور کلی یک دوره 3 الی 6 هفته ای را به خود اختصاص می دهد. ریکاوری شما گاهی در صورت انجام همزمان جراحی بازسازی سینه یا بروز برخی عوارض جانبی ، مدت بیشتری طول خواهد کشید. در زمان مرخص شدن شما از مرکز درمان ، دستورالعمل هایی در خصوص موارد زیر از سوی جراح ماستکتومی خوب در تهران به شما توصیه می شود :

  • مراقبت از پانسمان ها و بخیه ها و ترشحات در حال تخلیه از ناحیه درمان
  • حمام کردن و دوش گرفتن
  • کنترل علائم عفونت
  • ورزش دادن بازو و کتف
  • زمان پوشیدن سوتین

در طول روزها و هفته های اول بعد از ماستکتومی ، موارد زیر را تجربه خواهید کرد :

  • درد
  • خارش ، سوزش و برخی احساس های عجیب
  • قرمز یا بی رنگ شدن ناحیه درمان و تورم آن
  • احساس خستگی

اولین جلسه ویزیت بعد از جراحی ، در طول هفته اول یا دوم بعد از عمل می باشد. در این مدت ، بهترین جراح ماستکتومی تهران لوله های تخلیه ترشحات را بر می دارد. اگر بخیه های شما جذبی نباشد ، کار کشیده شدن بخیه نیز در این مدت انجام می شود. تجربه کردن بی حسی در پوست و بخش فوقانی دنده ها ، چیزی دور از انتظار نیست. حس به مرور زمان به حالت نرمال خود باز می گردد.

مزایا و خطرات ماستکتومی

در طول جلسه مشاوره ، دکتر هادیزاده پزشک جراح شما در شمال تهران ، به شرح کامل مزایا و خطرات این فرایند درمان می پردازد. او بیان می کند که مزیت اصلی ماستکتومی ، برداشته شدن سرطانی است. کنترل گره های لنفاوی نیز به تعیین مرحله سرطان و تعیین دیگر گزینه های درمان ، کمک می کند. خطرات هر فرایند جراحی ، شامل خونریزی و عفونت احتمالی می باشد. پزشک شما با تجویز داروهای مناسب ، راهکارهای لازم برای پیشگیری از بروز عفونت را به مرحله اجرا در می آورد. برداشتن گره های لنفاوی می تواند خطر بروز مشکلات زیر را افزایش دهد :

  • تورم بازو ، دست ، انگشتان یا کمر
  • محدود شدن دامنه حرکت
  • بی رنگ شدن پوست
  • عفونت

پروتز کردن سینه بعد از ماستکتومی

پروتز سینه ، چه از جنس سیلیکون باشد چه سالین ، راه خوبی برای بازسازی دوباره شکل پستان ها بعد از برداشتن آن ها می باشد. با اینکه اصلی بر روی این است که حجم و اندازه سینه ها بازسازی شود ، ممکن است جراحی های دیگر نیز با این رویه همراه شوند. برای مثال ممکن است روی سینه دیگر لیفت انجام شود تا با شکل دیگر سینه هماهنگی داشته باشد.

عمل ماستکتومی چند ساعت طول می کشد؟

مدت زمان انجام عمل ماستکتومی می‌تواند بسته به نوع خاص جراحی و شرایط فردی بیمار متفاوت باشد. به طور کلی، این عمل می‌تواند بین 1 تا 3 ساعت طول بکشد. عمل‌های ساده‌تر ممکن است کوتاه‌تر باشند، در حالی که ماستکتومی‌های پیچیده‌تر یا همراه با بازسازی فوری پستان ممکن است زمان بیشتری نیاز داشته باشند. عواملی مانند تکنیک جراحی انتخاب شده، وضعیت سلامتی بیمار، و دقت لازم برای حداقل کردن آسیب به بافت‌های اطراف نیز در مدت زمان جراحی تأثیرگذار هستند. پس از عمل، بیمار معمولاً برای مدتی در بیمارستان تحت نظر قرار می‌گیرد تا از بهبودی مناسب و پایدار اطمینان حاصل شود.

فیلم جراحی ماستکتومی

تکنیک های کاشت ایمپلنت سینه

  • در اولین متدی که آن را توضیح می دهیم ، پزشک یک باز کننده بافت را در ناحیه سینه قرار می دهد. این بافت طی چند جلسه در مطب بهترین جراح ماستکتومی تهران باز می شود. در نهایت ، در یک جراحی این باز کننده بافت با یک پروتز دائمی تعویض می شود.
  • در دومین روش ، در صورتی که آناتومی خوبی داشته باشید و از داوطلبین مناسب این عمل محسوب شوید ، پروتز فورا جایگذاری می شود و نیازی به استفاده از باز کننده بافت نیست.

این نکات را در نظر داشته باشید که حس سینه بازسازی شده هیچگاه شبیه به سینه طبیعی نخواهد بود و اسکار باقی مانده ، نمایان خواهد بود ؛ چه سینه ها را تخلیه یا پروتز کرده باشید.

پروتز بعد از تخلیه سینه گزینه خوبی است ؟

در صورتی که درمان را پیش بگیرید و از بیماری های دیگری که در روند بهبودی اختلال ایجاد می کنند رنج نبرید ، می توانید این رویکرد را انجام دهید. البته انتظارات و اهداف شما نیز باید منطقی باشند تا در انتها از نتیجه رضایت داشته باشید. توجه داشته باشید که فاکتورهای زیادی می توانند شما را از لیست داوطلبین این جراحی خط بزنند ، بنابراین توصیه می شود تا پیش از هر اقدامی با یک جراح سینه خوب در تهران مشورت نمایید.

چه شرایطی برای انجام ماستکتومی لازم است ؟

  1. در شرایطی که تومور موجود در سینه بزرگ باشد.
  2. اگر تومور بیشتر از یک ناحیه در بافت سینه مشاهده شود.
  3. در صورتی که پرتو درمانی برای درمان و از بین بردن توده سرطانی موثر نباشد و دیگر امکان درمان با پرتو درمانی وجود نداشته باشد.
  4. همچنین اندازه پستان در مقابل توده سرطانی در تصمیم گیری برای انجام عمل ماستکتومی نقش دارد.

آشنایی با ماستکتومی پیشگیرانه

یکی از روش های موثر در پیشگیری از سرطان پستان ، انجام جراحی تخلیه بافت پستان است. بررسی های انجام شده نشان می دهند که این پروسه تا 90 درصد می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را در خانم ها کاهش دهد ؛ به همین دلیل انجام این عمل در خانم هایی که سابقه ابتلا به سرطان سینه داشتند و احتمال عود مجدد سرطان در آن ها زیاد است ، پیشنهاد می شود. این فرآیند لازم است حتما با مشورت و صلاحدید جراح سینه انجام شود ، همچنین لازم است بیماران از عوارض و پیامدهای ناشی از این جراحی به خوبی اطلاعاتی کسب نمایند و سپس با آگاهی کامل خود را برای انجام عمل ماستکتومی پیشگیرانه آماده نمایند. این جراحی تنها در صورتی پیشنهاد می شود که بررسی های ژنتیکی و پاتولوژیک و مشاوره های دقیق پزشکی به خوبی انجام شده باشد و از نظر اثرات منفی و تاثیرات روحی و روانی این پروسه به خوبی برای فرد متقاضی این جراحی تشریح شده باشد. به صورت کلی خانم هایی که ژن های جهش یافته RCA دارند ، افرادی که سابقه کارسینوما insitu لوبولار دارند و افرادی که از نظر سرطان پستان سابقه خانوادگی دارند برای انجام عمل پیشگرانه ماستکتومی در نظر گرفته می شوند.

آیا می توان عمل لامپکتومی را جایگزین ماستکتومی کرد ؟

این موضوع به نظر و صلاحدید جراح سینه خوب در تهران و همچنین درجه پیشرفت سرطان پستان بستگی دارد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]