زمان مطالعه: 6 دقیقه

جراحی بازسازی سینه ، چه با هدف زیبایی بیشتر و چه به منظور ترمیم انجام بشود ، لازم است تا توسط یک جراح ماهر و قابل انتخاب انجام بشود . جراحی ترمیمی سینه برای بانوانی که به دلیل درمان های سرطان سینه یا دلایل دیگر ، بافت پستان خود را از دست داده اند ، معمولا از ظاهر فیزیکی خود راضی نیستند و دچار کاهش اعتماد به نفس شده اند ، راه مناسبی است تا مجدد اعتماد به نفس خود را به دست آورند و ظاهر اندام شان نیز به وضعیت قبلی و نرمال خود بازگردد .

جراحی بازسازی سینه - دکتر هادیزاده

چند نکته در رابطه با انجام جراحی بازسازی سینه

  • لازم است تا فرد درمان را بپذیرد.
  • همچنین از لحاظ جسمی مشکلی که در روند بازسازی اختلال ایجاد کند ، نداشته باشد.
  • فرد باید دید مثبتی به نتیجه ی جراحی ترمیمی سینه داشته باش .
  • برای انجام جراحی بازسازی سینه می توان از همان ابتدای برداشتن سینه دست به کار شد ، از طرفی هم می توانید تا زمان بهبودی بعد از ماستکتومی دست نگه دارید.

آمادگی های لازم برای جراحی بازسازی سینه

  • پیش از اقدام به عمل جراحی ترمیم سینه ، پزشک وضعیت سلامتی عمومی فرد را ارزیابی نموده و سینه را به طور کامل تحت معاینه بالینی قرار می دهد.
  • پیش از انجام جراحی حتما مصرف سیگار را متوقف نمایید.
  • از مصرف داروهای رقیق کننده خون ، ضد التهاب ها و حتی دارو های گیاهی که احتمال خطر خونریزی را افزایش می دهد ، اجتناب نمایید.
  • امکان دارد تا نیاز باشد ، مصرف برخی دارو های تان قطع یا مصرف برخی دیگر برای شما تجویز بشود.
  • پیش از انجام جراحی بازسازی پستان ، پزشک متخصص به شما توضیح خواهد داد که روند عمل چگونه است.  از چه روشی برای بازسازی سینه استفاده خواهد شد. به طور معمول جراحی ترمیمی سینه به کمک جاگذاری پروتز سینه انجام می شود.

بازسازی سینه بعد از سرطان سینه - دکتر هادیزاده

ترمیم سینه بعد از درمان سرطان سینه

 هدف از ترمیم سینه اصلاح تغییرات ظاهری بدن و برگرداندن سلامتی فرد می باشد. عمل جراحی زیبایی سینه با دوروش توسط پروتز سینه یا توسط بافت طبیعی سایر قسمت های بدن یا ترکیبی از دو روش استفاده می شود. افرادی که بافت سینه آن ها برداشته شده و نیازی به انجام رادیوتراپی نباشد و پوست سایزکافی نیز داشته باشد جراح قادر به پروتز گذاری در یک مرحله خواهد بود و بعد از حداقل 6 ماه نوک سینه نیز بازسازی می گردد. افرادی که به منظور درمان سرطان سینه ، جراح بافت پستان را کامل برداشته و رادیوتراپی انجام گرفته باشد.

انجام رادیوگرافی موجب سفت و خشک شدن پوست می شود و خاصیت ارتجاعی خود را از دست خواهد داد در این مورد باید از نسج طبیعی بدن شامل فلپ عضلانی – پوستی از نواحی شکم یا عضلات پشت قفسه سینه برداشته شود. در مواردی فرد سینه مقابلش بزرگ یا افتاده است در این صورت جراح همزمان عمل جراحی ماستوپکسی یا ماموپلاستی را برای سمت مقابل انجام می دهد. ایجاد تناسب بین دو سینه از نظر زیبایی نکته مهمی می باشد و حتی المکان سایز دو سینه باید هماهنگ باشد این نکته نیز قابل ذکر است که تقارن کامل هیچ گاه در جراحی بازسازی سینه ایجاد نخواهد شد.

 

ترمیم سینه بعد از درمان سرطان سینه - دکتر هادیزاده

 

انواع روش های بازسازی سینه بعد از سرطان سینه

بازسازی پستان با سه روش انجام می شود :

  • استفاده از اتساع کننده بافت سینه و گذاشتن پروتزسینه

این روش بازسازی سینه چند مرحله ای می باشد به این صورت که ابتدا جراح سینه در محل قبلی پستان ، وسیله متسع کننده را زیر عضله قرار می دهد و طی مدت دو ماه با تزریق آب نمک استریل شده به تدریج بزرگ خواهد شد و فضایی را برای گذاشتن پروتز پستان باز خواهد کرد. این روش را می توان همزمان با جراحی سرطان سینه با تشخیص جراح انجام داد و بعد از سه هفته تزریق سرم به اتساع کنده آغاز می شود تا به تدریج به اندازه دلخواه برسد. این روش  جراحی بازسازی سینه تکنیکی ساده است و نسبت به روش های دیگر عوارض کمتری را به همراه دارد.

  • استفاده از بافت خود بدن مانند عضلات یا بافت شکم

این روش عمل بازسازی سینه بعد از سرطان با برداشتن بخشی از پوست و زیرجلد همراه با عضله مانند ناحیه شکم انجام می شود به دلیل اینکه از خود بافت بدن فرد استفاده می شود از قوام و شکل سینه ترمیم شده به بافت پستان شبیه تر خواهد بود. قابل ذکر است که این روش مناسب افرادی که قبلا جراحی زیبایی شکم انجام داده اند  ، مناسب نیست. این روش از پروتز سینه پیچیده تر است.

  • استفاده از تزریق چربی

این روش جراحی بازسازی سینه بعد از سرطان ، جراح از نواحی مختلف از قبیل پهلو و شکم ، چربی را استخراج می کند و به وسیله سوزن های مخصوص به محل برداشتن سینه زنان تزریق می گردد. قسمت های بیشتر چربی هایی که به پستان تزریق می گردد جذب خواهد شد و باید در چندین مرحله انجام شود. از معایب این روش بازسازی سینه پیدایش ندول و نکروز چربی بعد از تزریق چربی است و آن را نمی توان نشانه عود سرطان سینه دانست اما در ماموگرافی و معاینه این ندوله ها که از تجمع چربی تشکیل می شوند ، شبیه سرطان عود شده پستان تشخیص داده می شوند.

زمان مناسب ترمیم جراحی سینه

با تشخیص جراح سینه ترمیم سینه همزمان با جراحی سینه انجام می گیرد. در برخی موارد که جراحی پستان با برداشتن کامل سینه به منظور پیشگیری از سرطان انجام می گیرد. در مواردی که بیماری سرطان سینه در مراحل اولیه خود باشد. جراحی بازسازی سینه محدودیت سنی ندارد و مخصوص مرحله خاصی از بیماری سرطان سینه نمی باشد.

در مواردی جراحی بازسازی و ترمیم سینه با تاخیر انجام می گیرد که مراحل درمان با شیمی درمانی و رادیوتراپی تکمیل شود. قابل ذکر است که به طور کلی زمان مناسب ترمیم سینه بعد از درمان کامل سرطان سینه و در شرایطی که فرد عاری از بیماری های سرطان باشد.

زمان مناسب ترمیم سینه بعد از درمان سرطان سینه

زمان جراحی بازسازی سینه بعد از درمان سرطان پستان به میزان گسترش بیماری و نوع عمل انجام شده برای فرد و با توجه به نیاز فرد به درمان اضافی برای تکمیل درمان بستگی دارد. به عنوان مثال در فردی که علاوه بر تمام سینه ، غدد لنفاوی زیر بغل نیز درگیر شده باشند هر دو قسمت کامل برداشته می شود. در این مورد برای تکمیل دوره درمان سرطان سینه به انجام رادیوتراپی نیاز خواهند داشت و پس از آن ترمیم سینه توسط جراح سینه انجام خواهد گرفت.

 

بازسازی سینه

 

ترمیم سینه همزمان با جراحی سینه

زمانی که جراحی بازسازی سینه محافظه کارانه وجود نداشته باشد و پستان به طور کامل برداشه شده باشد جراح سینه با صلاحدید خود سعی می کند ترمیم سینه همزمان با جراحی سینه انجام گیرد به این دلیل که نتایج زیبایی همزمان با جراحی سینه مطلوب تر خواهد بود. صورت خوشی برای بیمار ندارد زمانی که به هوش می آید با جای خالی پستان روبرو شود چه بهتر که ترمیم سینه همزمان با جراحی سرطان سینه انجام گیرد.

بهبودی ترمیم سینه بعد از درمان سرطان سینه

  • دوره بهبودی بعد از عمل ترمیم سینه به عوامل مختلفی از قبیل تکنیک به کار برده شده بعد از درمان سرطان سینه بستگی دارد.
  • به طور معمول طی  مدت 4 الی 6 هفته بعد از جراحی بازسازی سینه ، بهبودی حاصل می گردد و قابل ذکر است که بهبودی بعد از روش پروتز سینه از بهبودی بعد از گذاشتن بافت طبیعی کوتاه تر می باشد.
  • جای اسکار ممکن است چند ماه باقی بماند و جای نگرانی نخواهد بود چون جای زخم با گذشت زمان کم رنگ تر شده و بهبود خواهد یافت..

مراقبت های بعد از جراحی بازسازی سينه

  •  فراموش نکردن استراحت مخصوصا در هفته های اول
  • بیماران بعد از جراحی بازسازی سینه معمولا برای درمان های تکمیلی به متخصصین شیمی درمانی یا رادیوتراپی ارجاع داده می شود ولی بعد از تمام شدن دوره های درمان های تکمیلی باید پیش جراح سینه خود برگشته و در فواصلی زمانی منظم تحت نظرش باشند.
  • امکان دارد جراح در محل عمل جراحی سینه از درن استفاده نماید. قبل از ترخیص از چگونگی تخلیه ترشحات و اندازه گیری مایع حاصل از درناژ از پرستار سؤال کنید و در صورت داشتن نشانه های عفونت ، یا قطع ناگهانی درناژ یا تغییر رنگ ناگهانی درناژ فورا با جراح سینه خود تماس بگیرید.
  • مصرف داروهای تجویز شده توسط جراح برای کنترل درد
  • زخم شما امکان دارد با قرمزی و کبودی همراه باشد نگران نباشید این وضعیت بخشی از فرآیند طبیعی بهبود زخم است. به طور مرتب ، زخم را از نظر تشکیل عفونت ، سروما و هماتوما کنترل نمائید.
  • سعی کنید بعد ازغذاهای سبک را در وعده های بیشتر مصرف کرده و کمتر از غذاهای چرب یا سرخ شده استفاده نمائید بخاطراینکه هضم آن دشوارتر است. همچنین در طول روز هشت لیوان آب و مایعات بنوشید.
  • فعالیت و ورزش را فراموش نکنید.
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]