پروتز سینه چیست ؟ زنان برای افزایش اعتماد به نفس خود ، تحت جراحی های زیبایی متفاوت قرار می گیرند ، پروتز سینه در دسته جراحی زیبایی سینه قرار می گیرد که امروزه محبوبیت فراوانی یافته و در سر تا سر دنیا افراد زیاد نسبت به انجام آن مبادرت می ورزند.
دلیل انجام پروتز سینه چیست ؟
زمانی که زنان در ظاهر سینه خود متوجه نامتوازنی یا هر تغییرات دیگری ، می شوند تمایل دارند این حالات را به وضعیت نرمال و یا حتی ایده آل تبدیل کنند. این تغییرات ممکن است یکی از موارد ذیل باشد :
- پس از چاق و لاغرشدن ممکن است ظاهر سینه بهم ریزد.
- خانم های مسن به دلیل پیری ممکن است از ظاهرسینه خود راضی نباشند.
- بعد از دوران حاملگی و شیردهی سایز و حالت سینه ها تغییر می کند.
- سایز سینه ها کوچک باشند یا حتی نامتوازن باشند.
برای انجام پروتز پستان مواردی وجود دارد که دست فرد درانتخاب آن باز است. در واقع با مشاوره هایی که از متخصصین می گیرند می توانند بهترین و صحیح ترین انتخاب را داشته باشند. این موارد عبارتند از :
- نوع و جنس پروتز
- اندازه پروتز
- ناحیه ای که پروتز درآن جای می گیرد.
یکی از ویژگی های خوب پروتز سینه چیست ؟
محدودیتی برای انجام این جراحی ، قبل یا بعد از بچه دار شدن و شیردهی وجود ندار و اقدام به انجام آن کاملا به سلیقه خود فرد بستگی خواهد داشت.
لازم به ذکر است با توجه به تحقیقات انجام شده ، زنانی که پیش از اقدام به بچه دار شدن عمل پروتز پستان انجام داده اند در شیردهی با هیچ گونه مشکلی مواجه نشده اند ؛ چرا که جراح سینه به این موضوع ( بهم نریختن غدد شیری ) توجه ویژه ای دارد.
جراح فوق تخصص با ایجاد یک برش کوچک در ناحیه مورد نظر از سینه و در نظر گرفتن نظم غدد شیری در اطراف نیپل ( نوک سینه ) به این گونه نگرانی ها پایان می بخشد.
چند نکته درباره پروتز سینه
- سن شما برای جراحی پروتز باید بالای 18 سال باشد ، انجام این جراحی در پایین تر ازاین سن توصیه نمی شود.
- جراحی پروتز محدودیت زمانی ندارد و تا هر سنی می توانید ازآن بهره مند گردید.
- آناتومی بدن هر شخص منحصرد به فرد است و سایز پروتز باید متناسب با بدن او انتخاب گردد.
- لازم است قبل از جراحی در مورد نوع قرار گیری پروتز حتما با پزشک خود مشاوره داشته باشید.
- داروهایی مانند ایبوپروفن ، آسپرین و هر گونه داروی کاهش وزن به مدت چند روز قبل از جراحی ممنوع است.
معمولا پس از گذشت زمان یک الی دو هفته پس از جراحی سینه می توان به انجام امور روزمره بازگشت ، البته باید توجه داشت که طول دوره نقاهت در هر فردی متفاوت است.
سایز مناسب پروتز سینه چیست ؟
سایز و شکل پروتز پس از تعامل بین پزشک متخصص و بیمار تعیین و انتخاب می شود. پزشک متخصص جهت انتخاب سایز پروتز مناسب برای هر فرد باید انتظارات بیمار ، وضعیت پوست ، فرم سینه ، افتادگی سینه و غیره را بررسی نماید. به عنوان مثال چنانچه فردی دارای ضعف عضله سینه باشد ؛ پزشک هرگز پروتز با سایز بزرگ را به وی پیشنهاد نخواهد کرد ، چرا که این کار سبب بزرگ شدن اندازه سینه ها می شود در صورتی که عضلات سینه فرد قادر به تحمل وزن پروتز نخواهد بود. بدین ترتیب پروتز از محل اصلی خود جا به جا شده و سبب بروز عوارضی برای بیمار خواهد شد که جهت برطرف نمودن این عوارض ممکن است نیاز به تجدید جراحی یا تعویض پروتز ضرورت یابد.
انواع برش در جراحی بزرگ کردن سینه با پروتز
- برش در اطراف هاله سینه
- برش در ناحیه چین زیر سینه
- برش در زیر بغل
انواع پروتز از لحاظ برجستگی
پروتزهای سینه بر اساس میزان برجستگی عبارتند از :
- پروتز با کمترین میزان برجستگی Low profile
- پروتز با برجستگی زیاد High Profile
- پروتز با حداکثر میزان برجستگی Ultra high profile
انواع پروتز از لحاظ فرم ظاهری
پروتزهای سینه از منظر ظاهری به دو دسته تقسیم می شوند :
- پروتز مدور یا گرد
این نوع پروتز برای افرادی که تمایل به داشتن سینه هایی برجسته دارند می تواند گزینه بسیار مناسبی باشد. به علاوه پروتزهای گرد برای افرادی که خواهان داشتن پروتز پستان با حالتی خوش فرم و بافتی نرم هستند نیز انتخاب خوبی خواهد بود.
- پروتز اشکی یا آناتومیکال
پروتزهای اشکی یا قطره اشکی برای آن دسته از خانم هایی که خواستار سینه هایی با فرم ظاهری طبیعی می باشند انتخاب مناسبی می باشد. همچنین پروتز اشکی برای افرادی که از حداقل بافت سینه برخوردارند یا حتی در برخی موارد فاقد بافت سینه هستند و سینه هایشان حالتی تخت و بدون فرم دارد نیز گزینه خوبی است. افرادی که دارای حداقل پوشش بافت نرم پستان می باشند و همچنین افرادی که از نقص مادرزادی در سینه ها برخوردارند یا دچار عدم قرینگی در سینه های خود هستند ، نیز برای ایجاد ظاهری طبیعی تر در سینه هایشان می توانند از پروتز قطره اشکی استفاده کنند.
چه اشخاصی می توانند عمل بزرگ کردن سینه با پروتز را انجام دهند ؟
- خانم هایی که در اثر بیماری هایی نظیر سرطان پستان ، تمام بافت سینه یا بخشی از آن را از دست داده اند.
- خانم هایی که به صورت مادرزادی دارای سینه هایی غیرقرینه می باشند یا با فرم غیرطبیعی سینه روبرو هستند.
- بانوانی که به دلایل اختلالات مادرزادی دارای یک سینه می باشند.
- بانوانی که به دلایل متعددی از جمله ژنتیک ، مشکلات هورمونی ، سوء تغذیه و لاغری بیش از اندازه از سینه هایی با سایز بسیار کوچک برخوردارند.
- خانم هایی که در اثر افزایش سن ، کاهش وزن شدید ، حاملگی و شیردهی دچار تحلیل بافت سینه ها شده اند.
ماندگاری پروتز سینه چقدر است ؟
پروتزهای سینه بسیار مقاوم هستند اما تدریجا فرسوده می شوند ، لذا باعث می شود که پروتز ماندگاری دائمی نداشته باشد. به طور کلی طول عمر پروتزهای سینه معممولا بین ۱۰ الی ۱۵ سال می باشد و پس از این بازه زمانی فرد باید توسط پزشک متخصص مورد بررسی و معاینه قرار گیرد.
آیا پروتز باعث سرطان می شود ؟
خیر ، مبتنی بر مطالعات صورت گرفته در این زمینه به راحتی می توان اذعان داشت که تاکنون هیچ گزارشی دال بر تاثیر پروتز در افزایش احتمال ابتلا به سرطان ، ایجاد بیماری های خودایمنی و دیگر انواع بیماری های سیستمیک به ثبت نرسیده است. بدین ترتیب در حال حاضر هیچ نوع مدرکی منوط بر اینکه آمار سرطان سینه در خانم هایی که دارای پروتز پستان هستند نسبت به خانم هایی که فاقد پروتز می باشند بیشتر باشد یافت نشده است. لازم به ذکر است خانم هایی که دارای پروتز هستند جهت احتیاط و بررسی های تکمیلی می بایست تحت معاینه سالیانه پزشک متخصص خود قرار گیرند و ماموگرفای سالانه را انجام دهند.
آیا پروتز سینه در بارداری و شیردهی اثر سوء دارد ؟
خیر ، با توجه به اینکه پروتزها چه در زیر عضله یا روی عضله سینه قرار داده شوند باز هم بیرون از نسج اصلی سینه می باشند هرگز در بارداری و شیردهی تداخلی ایجاد نخواهند کرد.
اقدامات قبل از پروتز سینه چیست ؟
- بیمار در صورتی که داروی خاصی مصرف می کند جهت عدم تداخل این مسئله در روند جراحی باید این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهد.
- فرد به مدت 10 روز قبل از عمل پروتز باید از مصرف داروهای آسپرین و فرآورده هایی که حاوی آن هستند و همچنین مکمل های گیاهی و داروهای ضدالتهاب خودداری نماید.
- انجام آزمایشاتی که پزشک متخصص تجویز نموده است و همینطور ماموگرافی قبل از عمل ضرورت دارد.
- در صورت اعتیاد به مصرف سیگار باید حداقل 2 هفته پیش از عمل پروتز مصرف آن قطع گردد.
- 8 ساعت پیش از انجام عمل باید از خوردن و آشامیدن پرهیز شود.
- فرد باید در روز عمل به صورت ناشتا در محل جراحی حضور یابد و نتیجه آزمایشات و مدارک پزشکی خود را حتما در روز عمل به همراه داشته باشد.
- استفاده از مواد آرایشی و لاک ناخن در روز عمل ممنوع می باشد.
- بیمار در روز عمل جراحی ، نباید هیچ گونه زیورآلات و وسایل فلزی به همراه داشته باشد.
- توصیه می شود فرد به اتفاق یک یا دو همراه در روز عمل در مرکز جراحی حضور یابد.
هزینه عمل پروتز سينه چقدر است؟
بدیهی است که عمل جزو اعمال جراحی زیبایی محسوب می شود ، لذا نمی تواند تحت پوشش بیمه درمانی قرار گیرد. بنابراین جهت محاسبه هزینه عمل ، عواملی چون دستمزد جراح سینه ، دستمزد پرسنل اتاق عمل ، هزینه محل انجام جراحی که می تواند کلینیک باشد یا بیمارستان ، هزینه آزمایشات و داروها و غیره اثرگذار هستند. هزینه نهایی و دقیق عمل جراحی پس از برآورد از طریق جراح متخصص و قبل از عمل به بیمار اطلاع داده می شود.